We Are Here bezig met vertrek uit kraakpanden

Foto: Pixabay

De ongedocumenteerde vluchtelingen van actiegroep We Are Here zijn druk bezig om hun spullen uit de gekraakte panden te halen. Dat laat een betrokkene weten. De krakers moesten maandag om 12.00 uur de huizen in de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost verlaten. Ze hebben op dit moment nog geen nieuw onderdak gevonden.

De groep probeerde een nieuw onderkomen te kraken op de Hoogte Kadijk en de Weesperzijde, maar dit mislukte. Beide panden bleken bewoond. Bij de poging van maandagochtend op de Weesperzijde vonden volgens de politie binnen ,,wat schermutselingen” plaats. Daarbij liep een persoon een schram op, die daarvan aangifte gaat doen. Ook zijn er binnen enkele deuren vernield. De politie onderzoekt momenteel wie daarvoor verantwoordelijk is, zei een woordvoerder.

De ongedocumenteerden betrokken eind maart de leegstaande woningen. De kraakactie leidde tot veel ophef door enkele incidenten die ermee gepaard gingen. Zo werd tot twee keer toe een zogenoemde ‘vergiskraak’ gedaan in een bewoonde woning. Bij een daarvan stond een bewoonster onder de douche. Ook zouden medewerkers van Ymere, eigenaar van de panden, en leegstandsbeheerder Camelot zijn bedreigd en ontstond er een conflict tussen leden van Identitair Verzet en een groep antifascisten.

Het nieuwe stadsbestuur van Amsterdam wil op korte termijn een 24 uursopvang openen voor uitgeprocedeerde asielzoekers, maar die laat nog even op zich wachten. De ongedocumenteerden van We Are Here hebben aangegeven dat ze hier geen gebruik van willen maken. ,,We willen een definitieve oplossing voor onze situatie”, zei en woordvoerder.

Het bericht We Are Here bezig met vertrek uit kraakpanden verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws