OM: krakers Amsterdam moeten in acht weken weg

Foto: Google Maps
De gekraakte panden aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam moeten binnen acht weken leeg zijn. De krakers, een groep asielzoekers, moeten eruit. Dat heeft het Openbaar Ministerie zondag besloten.

Woningcorporatie Ymere had geklaagd over incidenten bij de panden in Amsterdam-Oost, zoals intimidatie van medewerkers en andere bewoners die zich niet meer veilig zouden voelen. De krakers – uitgeprocedeerde asielzoekers, verenigd in de actiegroep We Are Here – zouden ervoor verantwoordelijk zijn, maar die ontkennen dat. Zaterdag organiseerden ze een buurtfeest voor omwonenden om elkaar beter te leren kennen.

Premier Mark Rutte heeft vrijdag ook gereageerd op de incidenten en noemde die verschrikkelijk.

Volgens het OM is besloten om niet tot een spoedprocedure (onmiddellijke ontruiming) over te gaan, maar om de groep te laten weten dat ze acht weken de tijd krijgt. De krakers kunnen zelf nog wel naar de kantonrechter stappen.

Bij de politie was een aangifte binnengekomen van een bewoner wiens huis werd opengebroken. Een andere bewoonster belde 112 omdat haar woning gekraakt dreigde te worden terwijl ze stond te douchen.

Het bericht OM: krakers Amsterdam moeten in acht weken weg verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws