Johan Cruijff ArenA komt er eindelijk

Foto: Wikimedia
 De Amsterdam ArenA heet met ingang van het komende voetbalseizoen de Johan Cruijff ArenA. Alle betrokken partijen hebben na lang discussiëren eindelijk overeenstemming bereikt over naamswijziging van de vaste thuishaven van Ajax. Rond 25 april, de geboortedag van de legendarische topvoetballer, wordt het nieuwe logo van de ArenA onthuld.

,,Het wordt hoog tijd om Johan Cruijff een waardig eerbetoon te geven en de breed gedragen wens, die Eberhard van der Laan namens de stad uitsprak, te realiseren”, zegt Henk Markerink, directeur van de ArenA.

Ajax, de ArenA en de gemeente Amsterdam hadden in april vorig jaar al de intentie uitgesproken om het stadion te vernoemen naar de legendarische nummer 14, die in 2016 op 68-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van longkanker. Er waren toen afspraken gemaakt over onder meer een nieuwe eigendomsverhouding en de manier waarop het bedrijf geleid zou worden, maar het duurde veel langer dan verwacht om al die afspraken vast te leggen in een contract. De bedoeling was dat dit binnen een half jaar geregeld zou zijn.

Jordi Cruijff liet onlangs namens de familie weten de vertraging heel teleurstellend te vinden. De familie had al in een vroeg stadium toestemming gegeven om het stadion te vernoemen naar Johan Cruijff, maar baalde van het juridische en financiële steekspel op de achtergrond.

Een paar weken later hebben alle partijen elkaar alsnog gevonden in een akkoord. De voorbereidingen voor de naamswijziging van de ArenA zijn al in volle gang. Alle naamuitingen, op bijvoorbeeld borden, vlaggen en de kleding van de stewards, worden aangepast.

,,We zijn blij voetballegende Johan Cruijff, een groot Amsterdammer, hiermee een permanent eerbetoon te kunnen geven”, aldus Markerink. ,,Als stadion zijn we er trots op dat we zijn naam mogen dragen. Dit zal wereldwijd zijn weerklank vinden.” De ArenA ondergaat momenteel een flinke verbouwing, om het stadion klaar te maken voor het EK 2020. Vier wedstrijden worden dan in Amsterdam gespeeld.

Het bericht Johan Cruijff ArenA komt er eindelijk verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws