Lijsttrekkers Amsterdam flirten al met elkaar

Fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam Rutger Groot Wassink
Foto: Twitter

Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen werd tijdens het slotdebat met tien Amsterdamse lijsttrekkers al een beetje vooruitgekeken op de nieuw te vormen coalitie. Het lijkt een nek-aan-nekrace te worden tussen D66, nu nog de grootste, en GroenLinks wie de meeste zetels haalt. Hoewel de partijen op onder meer de woningmarkt en duurzaamheid nog flink van mening verschillen, zoeken ze ook al toenadering.

GroenLinks-lijsttrekker Rutger Groot Wassink, die er volgens de laatste peiling het beste voorstaat, zei over de VVD en D66: ,,Ik vind ze allebei knetterrechts, maar je kunt wel goed zaken met ze doen”. Volgens VVD-voorman Eric van der Burg werd er de afgelopen week al openlijk geflirt tussen beide partijen.

De kans dat nieuwkomer Forum voor Democratie (FVD) in de hoofdstad gaat meebesturen, lijkt klein. D66 en GroenLinks hebben samenwerking met de partij van Annabel Nanninga uitgesloten. Als de voorspellingen uitkomen, wordt FVD met vier zetels de grootste nieuwkomer in de Amsterdamse raad, gevolgd door DENK (3). Ook Bij1 (1) en 50Plus (1) maken voor het eerst kans op een zetel.

Het bericht Lijsttrekkers Amsterdam flirten al met elkaar verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws