Kleermakers Recep en Ayhen maken goedkope kleding uniek

Foto: Pixabay

Recep en Ayhan begonnen in 1991 een klein naaiatelier op de Javastraat in Amsterdam. Het vak hebben zij geleerd in Turkije bij een top kleermaker. Inmiddels zijn er twee vestigingen van hun bedrijf Asgul, waarvan een in Amstelveen.

Hun zaken zijn het geheim van een aantal kwaliteitswinkels, designhuizen en bekende Nederlanders. Ze helpen met het vermaken en repareren van kleding, maar ook met het creëren van een eigen ontwerp: ,,Omdat we in een wegwerpmaatschappij leven, realiseren we ons vaak niet meer dat veel scheuren, gaten en slijtage goed te repareren zijn of dat goedkope kleding uniek te maken is.”

In de zomer hebben ze het ook druk met kussens voor onder andere boten en terrassen. Overigens repareren ze het hele jaar door meubels en gordijnen. Er zijn klanten die zeer betaalbare meubels bij Leenbakker of IKEA kopen en het duo vragen deze spullen te vermaken naar hun eigen stijl. Zo creëren ze voor hen unieke en gecustomizede spullen.

Asgul levert dagelijks alles kant en klaar, inclusief wassen, stomen en strijken. Ze zitten nooit verlegen om werk en vinden het leukst om een vast groot klantenkring te hebben: ,,Ik denk dat het goed met ons gaat, omdat we goed werk leveren en aardig zijn voor onze klanten. De hele familie werkt mee. Ik ben blij met mijn familiebedrijf.”

Wil je weten waar de naaiateliers te vinden zijn? Breng dan een bezoekje aan de website van Asgul: Asgulkledingreparatie.com.

Team Asgul