Werkzaamheden rondom A7 afslag Hoorn-Noord

01 juni 2016 – Nieuwsartikel

De aansluiting van de N23 Westfrisiaweg op de A7 bij Hoorn-Noord wordt geheel ongelijkvloers. Dit betekent dat de toe- en afritten over de A7 heen worden gebouwd, en dat de verkeerssituatie gaat veranderen.

De komende weken vinden er hier een aantal verschillende werkzaamheden plaats, die soms invloed hebben op de verkeerssituatie en soms mogelijk wat geluidsoverlast kunnen veroorzaken.  

Zo moeten de huidige portalen (de borden die boven de weg hangen en bij filevorming aan gaan) worden vervangen. Om dit veilig te kunnen doen, voert Heijmans nachtwerkzaamheden uit en moeten diverse keren de toe- en afritten bij Hoorn-Noord worden afgesloten. Ter plekke worden borden geplaatst, waarop te lezen is wanneer de op- en afritten zijn afgesloten en hoe u om moet rijden. Ook wordt een gedeelte van de parallelweg bij Wognum tijdelijk afgesloten.

Afbeelding 1 – Portalen boven de A7

Afbeelding 1 – Portalen boven de A7

Weekend- en nachtwerkzaamheden
Heijmans voert van 7 tot en met 12 juni en van 22 tot en met 25 juni nachtelijke (hei)werkzaamheden uit. Heijmans werkt in de nacht omdat het dan rustig is op de weg en het verkeer zo min mogelijk wordt gehinderd. Op zondag 12 juni voert Heijmans ook overdag (hei)werkzaamheden uit. Omwonenden zullen dit horen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verwijderen en plaatsen van de nieuwe portalen.

Afsluiten toe- en afritten
Om veilig te kunnen werken worden de toe- en afrit 9 Hoorn-Noord richting Den Oever en de toe-en afrit 9 Hoorn-Noord richting Amsterdam op verschillende tijden afgesloten voor verkeer.  

Verkeerstops
Van 24 juni 23:00 uur tot 25 juni 04:30 vinden er op de A7 ter hoogte van Hoorn-Noord in de richting van Amsterdam en in de richting van Den Oever in totaal 10 verkeerstops plaats. Het verkeer wordt dan ter plekke maximaal 15 minuten tot stilstand gebracht. Dit is noodzakelijk omdat het bij het plaatsen van de nieuwe portalen gevaarlijk is als er auto’s over de weg heen rijden.

Afsluiting Parallelweg (Wognum)
Van 13 juni 07.00 uur tot en met 15 juni 2016 17.00 uur is de parallelweg bij Wognum tussen de Kleine Zomerdijk en de Bobeldijk afgesloten. Heijmans brengt hier namelijk palen aan voor de toekomstige geluidsschermen en voert op de weg zelf asfaltwerkzaamheden uit. De werkzaamheden vinden alleen overdag plaats. Omwonenden kunnen mogelijk wat horen.

Gemotoriseerd  verkeer wordt omgeleid via de Oude Gouw – Kleine Zomerdijk – Lekermeer – Grootweg – Bobeldijk. Het fietsverkeer wordt omgeleid via het Rijsdampad – Keern – Bobeldijkerweg – Bobeldijk. U zult ongeveer 5- 10 minuten langer onderweg zijn. 

Toekomstige situatie
De aansluiting op de A7 wordt opgewaardeerd naar een verbinding tussen een nationale (A7) en een regionale stroomweg (N23 Westfrisiaweg). Door de zogeheten ‘klaverbladconstructie’ die hier wordt gerealiseerd, kan alle verkeer vlot en veilig doorrijden.

.