Prinses Beatrix viert haar 83ste verjaardag

Foto:

Prinses Beatrix viert zondag haar 83e verjaardag in beperkte huiselijke kring. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd laten weten. Zij houdt zich aan de coronamaatregelen en kan dus niet uitpakken met een groot feest.

Of ze één toegestane bezoeker ontvangt op kasteel Drakensteyn danwel zelf naar Den Haag gaat om bij een van haar daar wonende zoons op visite te gaan, is niet verteld.

Ter gelegenheid van de verjaardag heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zondag een nieuwe portretfoto verspreid. De laatste keer dat een officiële foto van de prinses werd gedeeld, was in 2018 toen ze 80 werd. Toen poseerde ze samen met haar kleinkinderen en familie. Ook die beelden waren gemaakt door fotograaf Jeroen van der Meyde.

De in 2013 teruggetreden koningin is het afgelopen jaar maar weinig in de openbaarheid getreden. De coronamaatregelen betekenden dat ook zij vooral thuis moest blijven. Niet alleen vanwege mogelijk risico voor haar gezondheid, maar ook om geen oploop te creëren bij officiële uitstapjes en omdat bijna alle evenementen werden afgelast of uitgesteld.

Beatrix probeert echter wel actief en fit te blijven en gaat bijvoorbeeld nog steeds paardrijden. Ze wordt regelmatig gesignaleerd in Den Haag, waar ze naast paleis Noordeinde nog een eigen pied-à-terre heeft, waar ze gebruik van maakt. Ook met de familie houdt ze contact, al is er voor fysieke ontmoetingen net als bij andere Nederlandse gezinnen enig puzzelwerk nodig.

Ter gelegenheid van de 83ste verjaardag van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden stelde de Rijksvoorlichtingsdienst een foto beschikbaar.

Beatrix Wilhelmina Armgard, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses zur Lippe-Biesterfeld (geboren 31 januari 1938 te Baarn) was Koningin der Nederlanden van 30 april 1980 tot 30 april 2013, toen zij het ambt overdroeg aan haar zoon Willem-Alexander. Sinds haar troonsafstand is haar officiële titel Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden.

Bron: Push vanuit Amstelveen