UNIQLO in de Kalverstraat Opent Morgen

Foto: ©Presstigieux-51

27 september, 2018, Amsterdam , Nederland – Met trots presenteert UNIQLO het eerste filiaal in de Amsterdamse Kalverstraat, de langverwachte eerste UNIQLO winkel in Nederland en ook meteen het grootste filiaal in de Benelux met 2,040 vierkant meter aan winkelruimte verdeeld over drie verdiepingen met de hele range met dames-, heren-, kinder- en babykleding. Het filiaal heeft een ingang aan de Kalverstraat maar ook aan de Rokin zijde en zal morgen om 10:00 uur haar deuren openen om bezoekers te verwelkomen en kennis te laten maken met nieuwe kwaliteit, innovatieve kleding genaamd LifeWear voor heren, dames, kinderen en babies.

 

“We zijn extreem vereerd en trots om in Nederland te lanceren, het land waarmee de eerste handelsbetrekkingen met Japan wel 400 jaar teruggaan, ”aldus Tadashi Yanai, UNIQLO Founder en Chairman, President & CEO van de Fast Retailing Group. “Deze lancering vergroot onze zichtbare aanwezigheid in de Benelux markt en symboliseert ook ons streven om verder uit te breiden in Europa. Amsterdam is een van de meest progressieve en innovatieve steden in de wereld, als het gaat om innovatie en design. Daarom denk ik dat het LifeWear concept met de kernwaarden van kwaliteit, langdurig gebruik en functionaliteit bij het Nederlandse publiek zal aanslaan”, zegt Tadashi Yanai.

LifeWear is de belofte van UNIQLO om perfecte kleding te ontwikkelen die goed aansluit bij de behoeften van een ieders persoonlijke lifestyle. Kwaliteit, functionaliteit, langdurig draagbare maar toch ook prijsbewuste kleding. LifeWear is er voor iedereen, voor alle leeftijden.

UNIQLO biedt comfortabele en functionele kwaliteitskleding met innovatieve, universele designs. Het assortiment bevat de populaire Ultra Light Down, truien gemaakt van natuurlijke stoffen zoals Extra Fine Merino, Kasjmier en Lamswol samen met Jeans die functionaliteit en comfort bieden.

De winkel biedt voor de consument tevens ook de items van Uniqlo U, een garderobe met essentiële innovaties en verbeteringen van Christophe Lemaire en zijn R&D design team.

In een sectie gewijd aan grafische T-shirts (UT’s) zullen de zeer populaire UT-items gepresenteerd worden in een futuristische roestvrijstalen omgeving. Het brede UT-assortiment biedt voor elk wat wils, inclusief herinterpretaties van Hokusai Katsushika’s populaire houtblokprints. Tevens zijn er meerdere UT-samenwerkingsverbanden te vinden met de hedendaagse kunstenaar KAWS en UT’s met grafische afbeeldingen van beroemde Japanse manga.

Het ontwerp van de winkel bevat speciaal ontworpen origami windmolens die fungeren als icoon, waarmee de Nederlandse en Japanse cultuur samenkomen en waarin UNIQLO’s bedrijfsrood en blauw van de Nederlandse nationale vlag zijn verwerkt.

Op de dag van de opening zullen wachtende bezoekers verwelkomd worden met Matcha latte’s, Nederlandse stroopwafels en getrakteerd worden op een optreden van traditionele Japanse Taiko drummers tijdens het wachten op de officiele opening om 10:00 uur, wanneer de ambassadeurs van de ‘To A New Everyday’ campagne het lint zullen doorknippen. Tevens zullen de eerste 100 bezoekers een gratis Kasjmier sjaal ontvangen en bij een besteding van EUR 50,- een speciaal ontworpen canvas tas.