Koning op bezoek in de Jordaan

Foto: Srslyguys (CC BY 2.0)

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan de Amsterdamse Jordaan. Hij sprak met buurtbewoners, ondernemers en buurtwerkers over hoe het is om te wonen in een van de bekendste en dus ook druk bezochte buurten van het land. De koning kwam op uitnodiging van burgemeester Eberhard van der Laan, die samen met hem drie plekken in de wijk bezocht.

Zo begon hij bij een specialist in fietsvakanties in de Westerstraat, deed hij vervolgens een huiskamerrestaurant aan in de Nieuwe Leliestraat en ging hij langs bij een buurtcentrum op de Elandsgracht. Op alle locaties hoorde Willem-Alexander, onder het genot van een kop koffie, de verhalen uit de buurt aan. Het gezelschap eindigde bij Café De Eland met een glaasje rosé.

Vorig jaar oktober bracht de koning ook al een onaangekondigd bezoek aan de hoofdstad, toen was hij in Zuidoost. In dezelfde serie werkbezoeken kwam hij ook al eens naar Rotterdam, Katwijk, Den Haag en Eindhoven. Hij wil hierbij een indruk krijgen van in hoeverre mensen zich er thuis voelen.

Reacties

article
104664
Koning op bezoek in de Jordaan
Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan de Amsterdamse Jordaan. Hij sprak met buurtbewoners,
https://amsterdam.nieuws.nl/amsterdam/104664/koning-op-bezoek-jordaan/
2017-09-08T16:50:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/18/2017/09/15122621/Willem-Alexander-HQ-srslyguys-CC-BY-2.0.jpg
Amsterdam