Eerste hagelslagwinkel opent deuren in Amsterdam

Foto: Facebook Hagelswag

Jaarlijks eten we in Nederland 600.000.000 boterhammen met hagelslag. Dit betekent dat we gemiddeld één kilo per jaar van dit chocolade goedje naar binnen werken. Niet raar dus, dat we nu ook een échte hagelslag winkel in Nederland hebben: Hagelswag.

Oprichters Robbert Vos en Lennart de Jong vonden het hoog tijd voor een speciaalzaak. Maar wat is er zo speciaal aan deze nieuwe winkel? De producten van Hagelswag zijn vegan en fairtrade, dus ze leveren echte kwaliteitschocolade. Je kunt naast de melkchocolade variant verschillende smaken vinden in de zaak, zoals kokos-banaan, pinda’s-rood fruit en appel-caramel. Alle smaken bevatten 57 procent cacao, die uit west- en centraal Afrika afkomstig zijn. De appel-caramel smaak bevat melkpoeder, maar de anderen zijn volledig vegan. Leuk detail: de hagelslag zit niet in een pak, maar in een glazen fles.

Dagelijks proeven

Nieuwsgierig geworden hoe al die smaken proeven? Dagelijks kun je tussen twaalf en een uur ‘s middags in de Heisteeg op nummer acht terecht voor een gratis boterham met Hagelswag. Eet je geen brood? Ook daar is een oplossing voor: je kunt de hagelslag van Hagelswag mixen met andere gerechten, zoals Turkse yoghurt met banaan, bosbessen of walnoten.

Hagelswag is mogelijk gemaakt door een crowdfundingcampagne. De oprichters hopen dat ze met hun zaak wereldwijd zoveel mogelijk mensen aan de chocolade op hun brood krijgen. Hagelswag is momenteel ook bij X Bank in Amsterdam en in een aantal Bijenkorf-filialen te verkrijgen.