Oranje-Rood via Amsterdam naar kwartfinale EHL

Foto: Wikimedia Commons

De hockeyers van Oranje-Rood hebben zaterdag voor eigen publiek in Eindhoven de kwartfinales van de Euro Hockey League gehaald. De ploeg van trainer Lucas Judge won het Nederlandse onderonsje met Amsterdam in de achtste finales met 3-2. De Argentijnse international Agustin Mazzilli was met twee doelpunten de gevierde man bij Oranje-Rood.

Amsterdam kwam in het eerste kwart nog wel op voorsprong via Boris Burkhardt, die de bal uit een moeilijke hoek langs keeper Pirmin Blaak sloeg. Vlak voor rust sloeg Oranje-Rood echter in een tijdsbestek van amper een minuut twee keer toe. Mazzilli tikte eerst een schot van Robert van der Horst in het doel en stond even later ook op de goede plek om voorbereidend werk van Bob de Voogd af te maken.

Uit een strafcorner tekende Mink van der Weerden voor de 3-1, waarna Justin Reid-Ross ook uit een strafcorner de spanning weer terugbracht. In het laatste kwart werd niet meer gescoord, mede dankzij sterk keeperswerk van Blaak. Nederlands kampioen Oranje-Rood strijdt op tweede paasdag met de Spaanse club Atlètic Terrassa om een plek in de ‘Final Four’, begin juni op het complex van KHC Dragons in de Belgische plaats Brasschaat. De Spanjaarden wonnen in de achtste finales met 4-1 van de Hongaarse ploeg Lisnagarvey, vooral dankzij een hattrick van Roc Oliva.

De club uit Eindhoven won het belangrijkste Europese bekertoernooi twee jaar geleden, toen nog onder de naam Oranje-Zwart. Afgelopen jaar ging de titel naar Kampong, dat als titelverdediger vrijdag strandde in de achtste finales. De club uit Utrecht liet zich verrassen door Rot Weiss Köln: 1-2.