De vijf leukste uitstapjes voor in de lente

Foto: Pixabay Publiek Domein

Aan het weer is het helaas nog niet te merken, maar vanaf vandaag behoren de ijskoude wintermaanden officieel tot de verleden tijd: de lente is begonnen! We hebben de leukste uitstapjes voor in dit vrolijke, fleurige en vooral opbeurende seizoen voor je uitgestippeld.

Voor zowel de buitenluchtliefhebbers als de mensen die liever binnen plezier maken zijn er meer dan genoeg spannende lente-activiteiten in Nederland. Ben je nu wel klaar met die bekende fietstocht of boswandeling met het gezin of heb je juist geen idee van wat je leuk lijkt om te doen? Het antwoord is hier. Dit zijn de vijf allerleukste uitstapjes tijdens de lente in ons eigen kikkerland:

Voor bewogen avonturiers met lef: het Blotevoetenpark

Trek je stoute schoenen uit en breng een bezoekje aan het Limburgse Blotenvoetenpark. Op je blote voeten kun je verschillende uitdagende wandelroutes afleggen, bestaande uit hindernisbanen en speciale voetenspelletjes. De kans is groot dat je onderweg een heus modderbad tegenkomt. Het park biedt ook voetmassages aan met natuurlijke ingrediënten zoals boomschors, kiezels en kriebelend gras. In het koffiehuis kun je in alle rust bijkomen en bovenal genieten van de natuur om je heen. Een paar poezelige pootjes en een ervaring rijker!

Pasgeboren lammetjes aaien op Lammetjesdag

Wat past er nou meer bij de lente dan de geboorte van kleine, schattige lammetjes? Veel (schaaps)boerderijen over het hele land organiseren een ‘Lammetjesdag’, waar iedereen de pluizige diertjes kan bewonderen en aaien. Ze krijgen alle ruimte om te spelen, te huppelen, te springen en te blaten, wat voor iedereen te zien is. Op sommige boerderijen kun je zelfs een rondrit krijgen op een authentieke huifkar of trekker, een demonstratie schaapscheren bijwonen of tijdens Pasen zelfs de Paashaas ontmoeten. De Lammetjesdag zorgt voor het ultieme lentegevoel!

Bewonder bijzondere bloemen bij Botanische tuinen

De knoppen lopen uit, de kale bomen en struiken zien weer groen van kleur… tijdens de lente ontwaakt de natuur uit haar winterslaap. En hoe leuk is het om dit met eigen ogen waar te nemen? In de botanische tuinen van Nederland, ‘De Hortus’ van Amsterdam en ‘Botanische Tuinen Utrecht’ in Utrecht, waan je jezelf via slingerende wandelpaden door een omgeving met de mooiste planten en bloemen ter wereld. Je kunt in beide tuinen ook een kijkje nemen in de overdekte vlinderkas. In de Hortus is het niet alleen mogelijk om bloemetjes te zien, maar óók de bijtjes. Klinkt leuk, niet?

Voel je van adel tijdens een kasteellunch of high tea

Het begin van de lente is eigenlijk ook iets om te vieren, toch? Een beetje verwennerij kan daarom geen kwaad. Laat het blauwe bloed door je lichaam stromen en boek een lunch, borrel of high tea in een heus kasteel. Door heel Nederland zijn er prachtige kastelen waar dit mogelijk is. Liever op eigen houtje iets organiseren, maar toch met een beetje luxe? Sommige kastelen bereiden ook heerlijke én rijkelijk gevulde picknickmanden voor gasten, waar je op een kleedje in de kasteeltuin van kunt genieten. De kastelen beschikken over een indrukwekkende historie, die je tijdens je bezoek kunt ontdekken.

Leuk én leerzaam voor de kids: Archéon

Herleef de geschiedenis van Nederland in het park Archéon. Van prehistorie tot aan de Romeinse tijd en de middeleeuwen; alle stadia zijn te ontdekken! Maak kennis met de levensstijl van de jagers en verzamelaars, wandel door de Romeinse thermen of neem een kijkje in de middeleeuwse ambachtshuizen bij de bakker, smid of houtbewerker. Een dagje in Archéon laat een onuitwisbare indruk achter.