Uber naar groter hoofdkantoor in Amsterdam

Foto: Pixabay Publiek Domein

Uber verhuist zijn internationale hoofdkantoor in Amsterdam naar een nieuwe, ruimere locatie in de hoofdstad. De Amerikaanse maker van de bekende taxi-app barst op de huidige locatie in het centrum uit zijn voegen en wil de komende tien jaar doorgroeien van vierhonderd naar duizend medewerkers.

Het technologiebedrijf maakte woensdag bekend aan het einde van dit jaar te verkassen naar het nieuwe kantorencomplex The Cloud naast het Amstel Station. Uber vestigde zijn internationale hoofdkwartier in 2012 in Amsterdam en houdt sinds 2015 kantoor op de Vijzelstraat. Daar groeide het aantal medewerkers van vijftig naar vierhonderd.

Het kantoor in Amsterdam is de enige locatie buiten het hoofdkantoor in San Francisco waar Uber ook app-ontwikkelaars in dienst heeft. Verder zitten er onder meer afdelingen voor onderzoek, marketing en sales in Amsterdam.

Uber is met zijn app voor het koppelen van chauffeurs aan passagiers actief in 500 steden in 73 landen. In Nederland werd de dienst UberPOP, die taxiritjes in de auto bij particulieren mogelijk maakte, eerder verboden. Gewone taxiritten via de app zijn wel mogelijk.