Club Shelter in Amsterdam opent tijdens ADE

Foto: Pixabay

Deze week staat de hoofdstad weer in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE). Mocht je tijdens het evenement iets nieuws willen ontdekken, dan kun je een bezoekje brengen aan Shelter. De club, die zich focust op house en techno, opent namelijk aanstaande donderdag zijn deuren.

Shelter is gevestigd in de A’DAM toren. Het is een uitgaansgelegenheid die zich richt op house en techno, met de nadruk op de vooruitstrevende kant van elektronische muziek. “Dat is vrij breed, van hele harde techno tot softe Afrikaanse deephouse en alles daartussenin. Maar commerciële EDM, hiphop of r&b komen er niet in. De nadruk ligt hier op de muziek, niet op de show”, laat programmeur Kolja Verhage (30) aan Trouw weten.

De club, die een capaciteit heeft voor zevenhonderd bezoekers, heeft een 24-uurslicentie. Hiermee is het de derde Amsterdamse uitgaansgelegenheid die continu open mag zijn. De clubs De School en Radion gingen Shelter voor. Verhage: “Dat geeft ons de vrijheid om zelf te bepalen wanneer we open- en dichtgaan.”

De opening van de club is tijdens ADE. De uitgaansgelegenheid is tijdens het muziekfestijn vier nachten geopend.

Bekijk hieronder de programmering van Shelter tijdens ADE:

Donderdag 20 oktober

Jackmaster
Moodymann
Tom Trago
De Sluwe Vos
William Djoko & Jasper James (b2b)

Vrijdag 21 oktober

Serge
DJ Stingray
Legowelt
I-F
Project Pablo

Zaterdag 22 oktober

Voices From The Lake
Peter Van Hoesen
Marco Shuttle
Svreca
SHLTR

Zondag 23 oktober

Joris Voorn

ADE is een jaarlijkse muziekconferentie in Amsterdam. Dit jaar is het evenement van 19 tot en met 23 oktober. Overdag staat het uitwisselen van kennis over elektronische muziek centraal. ’s Avonds en ’s nachts draaien dj’s uit zowel binnen- en buitenland in verschillende uitgaansgelegenheden in de stad.

Lees ook: