De leukste bierbrouwerijen van ons land

Foto: Brouwerij 't IJ

Ben je een bierliefhebber? Dan is het bezoeken van bierbrouwerij voor jou hoogstwaarschijnlijk een uitje waar je u tegen zegt. Maar welke brouwerij is de moeite waard om naartoe te gaan in Nederland? Bekijk het hieronder.

Brouwerij ’t IJ

Brouwerij ’t IJ in Amsterdam-Oost is een begrip in onze hoofdstad. Met een groot terras, lekkere biologische speciaalbiertjes en oud-Hollandse borrelhapjes is het voor velen een geliefde plek om, vooral op zonnige dagen, naartoe te gaan. Verder kun je er deelnemen aan een proeverij of rondleiding.

Kaapse Brouwers

In de Rotterdamse wijk Katendrecht vind je in de oude loodsen van Fenix Food Factory bierbrouwerij Kaapse Brouwers. Hier drink je ouderwetse bieren die in een Rotterdams jasje zijn gestoken. Grappig detail: deze alcoholische versnaperingen dragen oer-Hollandse namen, zoals Karel, Jaapie, Bea en Harrie. Verder kun je er een bierproeverij doen en bij de bottleshop goudgele rakkers voor thuis inslaan.

De Jopenkerk

Een voormalige kerk in het centrum van Haarlem is omgetoverd tot een moderne stadsbrouwerij, grand café en restaurant. Uniek aan de brouwerij is dat je onder het genot van een hapje en drankje het brouwproces met je eigen ogen kunt aanschouwen.

Van Moll

Wil je je laten verrassen door een groot aantal verschillende bieren? Dan ben je bij Van Moll in Eindhoven aan het juiste adres. De bierbrouwerij heeft talloze goudgele rakkers op de kaart staan, die alleen daar te verkrijgen zijn. Leuk weetje: terwijl jij aan je tripel of hopfenweisse nipt, worden een verdieping lager weer nieuwe soorten bieren bedacht en gebrouwen.

Bierfabriek

Bij Bierfabriek in Amsterdam kan je niet alleen terecht voor eigen gebrouwde biertjes, maar ook om heerlijk te eten. Door de koperen brouwtanks die in de ruimte staan en de biertaps die op sommige tafels prijken, waarmee je zelf bier kunt tappen, is een bezoekje aan de brouwerij een hele belevenis. De hotspot verhuist op 1 oktober naar een andere locatie in de hoofdstad, maar het concept belooft hetzelfde te blijven.

STOOM Beer & Food

De combinatie van bieren van kleine brouwerijen uit binnen- en buitenland en lekker eten, zoals een gegrild kippetje van het spit, maken STOOM tot een succes.