Doorbraak in frituurwereld: de ‘krokodel’

Foto: Facebookpagina 'De Krokodel'

Tijdens de feestelijke ‘Frikandel Disco’ in Amsterdam aanstaande vrijdag vindt voor de echte frikandelfans onder ons de eerste proefmogelijkheid plaats van de allernieuwste frituursnack: de ‘krokodel’. Het hapje is een combinatie van twee bekende favorieten, een kroket gevuld met frikandelragout.

Jeroen Balkenende en Freek Haverman organiseren samen de ‘Frikandel Disco’ en Freek is de bedenker van de wonderlijke snack. Zij hebben contact opgenomen met een Nederlandse producent om er echt werk van te maken. “We vonden een chefkok in restaurant Breda in Amsterdam die ons wel wilde helpen”, zegt Freek tegen Editie NL. “De hele avond hebben we in de keuken van dat restaurant doorgebracht. Rond 01.00 uur ’s nachts kon de eerste krokodel worden geproefd.”

Voor wie nu te nieuwsgierig is geworden naar de nieuwe snack: aankomende vrijdagavond is hij dus te proeven in Café Sanders te Amsterdam. Hier een kort voor’proefje’: