Rechter oordeelt woensdag over schorsing directeur Haga Lyceum

Foto:

De rechter beslist woensdag of de schorsing van directeur-bestuurder Soner Atasoy en het ontslag van de secretaris van het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam rechtmatig zijn. Het bestuur ligt met elkaar overhoop nadat voorzitter Mohamed Laamimach de overige twee bestuursleden de wacht had aangezegd. Zij menen echter dat dit besluit niet rechtsgeldig is en willen dat Laamimach het veld ruimt. Het is nu aan de rechter om te bepalen wie het voor het zeggen heeft op de omstreden islamitische middelbare school.

De voorzitter heeft Atasoy geschorst en inmiddels ook ontslagen omdat hij vanuit de school veel signalen zou hebben gekregen over onder meer autoritair gedrag van de directeur en gevoelens van angst over zijn bewind. Laamimach wilde daarom een onafhankelijk onderzoek naar deze gang van zaken en schorste Atasoy omdat hij het niet wenselijk vond dat hij in de tussentijd nog op de school zou zijn.

Volgens de advocaten van Atasoy en de secretaris is Laamimach echter bezig met “het plegen van een regelrechte staatsgreep” op het Cornelius Haga Lyceum.

Het bericht Rechter oordeelt woensdag over schorsing directeur Haga Lyceum verscheen eerst op Nieuws.nl.

Reacties