Halsema wil snel actie tegen handgranaten

Foto: CC0

Amsterdam stelt een speciale stuurgroep in om te bezien welke maatregelen er kunnen worden genomen tegen de handgranaten en andere explosieven die de laatste tijd regelmatig worden aangetroffen in de stad.

Burgemeester Femke Halsema heeft dat zondagavond bekendgemaakt, namens de Amsterdamse driehoek die wordt gevormd door politie, justitie en gemeente. Halsema noemt de toename sinds 2018 van het aantal incidenten met handgranaten en de stijging van het aantal plofkraken als reden om de taskforce geweld en intimidatie op te richten. ,,Dit soort incidenten raakt niet alleen de betreffende ondernemers, maar levert ook groot gevaar op voor omwonenden en voorbijgangers”, aldus de burgemeester. Zij wil weten hoe ,,samenwerkende overheden” deze strafbare feiten en incidenten zouden kunnen voorkomen.

Zondagochtend werd nog een explosief gevonden en onschadelijk gemaakt bij een coffeeshop aan de Brouwersgracht en was er een explosie op het Delflandplein, vermoedelijk een plofkraak. Alleen deze maand al werd er in de Spuistraat drie keer een handgranaat gevonden.

Het bericht Halsema wil snel actie tegen handgranaten verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws