AEX licht hoger in afwachtende handel

Foto:

De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht vooruit. Ook de meeste andere Europese beurzen lieten kleine plussen zien. Naast de aanhoudende handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China kijken beleggers vooral uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent hoger op 561,97 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 798,18 punten. De hoofdindex in Parijs won 0,1 procent en Frankfurt daalde een fractie.

Londen klom 0,1 procent. Volgens de BBC is EU-president Donald Tusk van plan Groot-Brittannië een ,,flexibel uitstel” van twaalf maanden aan te bieden. In dat plan zou het land ook eerder kunnen vertrekken als het Britse parlement instemt met een overeenkomst met de EU.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen was staalmaker ArcelorMittal met een winst van 2 procent. Vopak klom 1,2 procent na adviesverhogingen door KBC Securities en Equita. Het tankopslagbedrijf liet weten zijn terminals in Amsterdam, Hamburg en het Spaanse Algeciras te verkopen aan First State Investments. Supermarktconcern Ahold Delhaize stond onderaan met een verlies van 0,9 procent.

In de MidKap won Takeaway 1,7 procent. Maaltijdbezorgbedrijf Delivery Hero liet weten de aandelen Takeaway.com, die het in handen kreeg na de recente verkoop van zijn Duitse activiteiten aan het Nederlandse bedrijf, in de markt te zetten. Altice Europe steeg ook 1,7 procent. Volgens Goldman Sachs heeft het management van het kabel- en telecombedrijf in een roadshow voor ,,geruststelling” gezorgd wat betreft het verbeteren van de onderliggende trends op de Franse markt.

In Stockholm verloor Swedbank 1,2 procent. Voorzitter Lars Idermark van de Zweedse bank treedt per direct terug. De bank staat al geruime tijd onder druk door onderzoeken naar mogelijk witwassen via het financiële concern. Eerder werd topvrouw Birgitte Bonnesen al de laan uitgestuurd.

De euro was 1,1228 dollar waard, tegen 1,1220 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 62,05 dollar. Brent werd 0,3 procent goedkoper op 69,17 dollar per vat.

Het bericht AEX licht hoger in afwachtende handel verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws