Veroordeling Rochdale-topman blijft in stand

Foto: cdn

De veroordeling van Hubert Möllenkamp, voormalig topman van woningcorporatie Rochdale, tot drie jaar en drie maanden celstraf blijft overeind. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. Eind vorig jaar had de advocaat-generaal bij de Hoge Raad al geadviseerd om de straf in stand te laten.

De 69-jarige Möllenkamp werd in maart 2017 in hoger beroep veroordeeld voor onder meer het ontvangen van steekpenningen, witwassen en meineed. Het gerechtshof in Amsterdam kwam tot een hogere straf dan de 2,5 jaar cel die de rechtbank hem eerder oplegde. De voormalige bestuursvoorzitter ging daarop in cassatie.

Met de uitspraak van de Hoge Raad is de veroordeling definitief.

Möllenkamp werd 2009 ontslagen door woningcorporatie Rochdale nadat de misstanden aan het licht waren gekomen. Hij had zich over een langere periode op onrechtmatige wijze verrijkt door het aannemen van steekpenningen. Ook moest hij ruim 2,1 miljoen euro terugbetalen aan de Staat. Möllenkamp zelf heeft altijd ontkend dat hij steekpenningen heeft aangenomen.

De voormalig topman kreeg door zijn luxe levensstijl bijnamen als ‘Maserati-man’, naar de auto waarin hij reed, en ‘zonnekoning’.

Het bericht Veroordeling Rochdale-topman blijft in stand verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws