Van der Staaij blijft achter verklaring staan

Foto:

SGP-voorman Kees van der Staaij blijft achter de tegen homo’s en transgenders gekante Nashville-verklaring staan. De gereformeerde politicus werd dit weekeinde fel bekritiseerd vanwege het ondertekenen van de uit de Verenigde Staten overgewaaide tekst.

In de verklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen en wordt ook de suggestie gewekt dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen ‘genezen’.

Ondanks de felle kritiek, onder meer vanuit de Tweede Kamer en van minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) blijft Van der Staaij vierkant achter de verklaring staan. ,,De SGP heeft er nooit een geheim van gemaakt te staan voor de Bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit. In lijn daarmee heb ik aangegeven dat ik me kan vinden in de strekking van de Nashville-verklaring.”

De ambassadeur van de Gay Pride, Francis van Broekhuizen, heeft aangifte gedaan tegen Van der Staaij. ,,Dat hele pamflet is een oproep van toch weer discrimineren van lhbti’ers”, aldus operazangeres Van Broekhuizen tegen NPO Radio 4. ,,Ik voelde mij echt gekwetst en heel verdrietig. Je gaat terug in de tijd. Als ambassadeur van de pride heb ik hiermee een signaal willen afgeven.”

Het bericht Van der Staaij blijft achter verklaring staan verscheen eerst op Nieuws.nl.

Reacties

article
111027
Van der Staaij blijft achter verklaring staan
SGP-voorman Kees van der Staaij blijft achter de tegen homo’s en transgenders gekante Nashville-verklaring staan.
https://amsterdam.nieuws.nl/algemeen/111027/van-der-staaij-blijft-achter-verklaring-staan/
2019-01-07T10:04:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/18/2019/01/08104244/index.png
Algemeen