Vrolijkheid opent op AZC Amsterdam een vrolijk museum

Foto: La Luuz Fotografie

Het Vrolijk Museum is een museum van, door en voor bewoners van het asielzoekerscentrum Amsterdam. Op zaterdag 22 september, tijdens de Open azc Dag, opent het Vrolijk Museum Amsterdam met de tentoonstelling ‘Mijn plek, jouw plek, onze plek’ door de kinderen van het azc onder begeleiding van Tessa het Boomhuttenmeisje en Het Atelier AZC van de Vrolijkheid.

De officiële opening door de kinderen van het azc Amsterdam zelf start om 14.00 uur. Naast de expositie met resultaten van dit bijzondere boomhuttenproject zijn er diverse muziek- en dansoptredens van kinderen en jongeren te zien.

Wat kun je allemaal verwachten van het Vrolijk Museum?

Het Vrolijk Museum is een museum met muren van glas en dus dag en nacht te bezichtigen. In thematische workshops onder leiding van kunstenaars worden verhalen verzameld en objecten gemaakt voor het museum. Ouders en kinderen zetten hun gedachten over het thema om in beelden, geuren, smaken, geluiden en verhalen die uiteindelijk te zien zijn in een expositie. Elke tentoonstelling toont nieuw, vrolijk werk dat zal leiden tot bijzondere gesprekken.

Het Vrolijk Museum is een Ouder-Kind-project van Stichting de Vrolijkheid naar een initiatief van beeldend kunstenares Marlies Valkering. Er zijn circa 6 exposities per jaar te zien. Het eerste Vrolijk Museum ging op 21 december 2016 open in Den Helder. Op de hoogte blijven van de tentoonstellingen in het Vrolijk Museum Amsterdam? Volg ons op www.facebook.com/vrolijkheidamsterdam.

Stichting de Vrolijkheid

Stichting de Vrolijkheid is een netwerkorganisatie van bevlogen kunstenaars, muzikanten en andere creatieve geesten die met kunst investeert in de ontwikkeling en empowerment van kinderen, jongeren en hun ouders. Samen met professionele kunstenaars en honderden vrijwilligers organiseert de Vrolijkheid in 27 asielopvangcentra door heel Nederland wekelijks creatieve workshops: dans, theater, beeldende kunst, muziek, film.

Stichting de Vrolijkheid ontvangt financiële steun van de Nationale Postcode Loterij, het Asiel-, Migratie- en Integratiefonds (AMIF), Stichting Kinderpostzegels Nederland, Adessium Foundation, donateurs, vrijwilligers en vele andere organisaties. Het Vrolijk Museum is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Fonds voor Cultuurparticipatie. De Vrolijkheid heeft het ANBI en CBF keurmerk en werkt samen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dat ruimtes ter beschikking stelt voor de activiteiten.